Intakegesprek
Tijdens het intake gesprek informeert de kraamconsulente u uitgebreid over onze mogelijkheden en nemen wij de tijd om uw persoonlijke wensen in kaart te brengen.
Kraamzorg naar uw wens
Wij leveren zorg op maat, binnen de mogelijkheden van het landelijke indicatie protocol. Tijdens de intake maken we samen met u een inschatting naar uw zorgbehoeften.
Kosten
Kraamzorg Elief is aangesloten bij Coöperatie Kraamzorggroep. De Coöperatie Kraamzorggroep heeft voor het jaar 2022 met alle zorgverzekeraars een contract. Als je in Nederland verzekerd bent, wordt de kraamzorg vergoed vanuit uw eigen basispakket. Afhankelijk van uw verzekeringspakket en de zorguren is er wel bijdrage aan de orde.
Kraamzorg
Wat mag je verwachten van onze kraamverzorgende?
Of je een thuisbevalling, een poliklinische bevalling of een medische bevalling hebt, in alle gevallen heb je recht op kraamzorg. De kraamverzorgende zal tijdens de kraamperiode haar uiterste best doen om jou en je partner op weg te helpen, door nuttige tips, adviezen en instructie te geven rond de verzorging van je baby. De kraamverzorgende observeert dagelijks de gezondheid van jou en je baby nauwkeurig, signaleert risico’s daardoor op tijd en is in staat de juiste professionals in te schakelen om verdere complicaties te voorkomen. Overweegt u borstvoeding te geven? Dan zal onze kraamverzorgende haar uitgebreide kennis over borstvoeding inzetten en u hierbij professionele ondersteuning bieden.
Kortom, de kraamverzorgende zet zich in om ervoor te zorgen dat jullie na de kraamtijd de baby zelfstandig kunt verzorgen en de dagelijkse bezigheden langzaam weer kunnen oppakken. De kerntaken van een kraamverzorgende op een rij:
- Assisteert de verloskundige tijdens de thuisbevalling, of op verzoek van de
verloskundige in het ziekenhuis; - Observeert moeder en baby, signaleert en rapporteert haar bevindingen in het zorgdossier;
- Stelt een zorgplan op en werkt nauw samen met de verloskundige;
- Begeleidt je bij het geven van borst- en/of kunstvoeding;
- Leert je roterend (draaiend) verzorgen;
- Geeft adviezen, voorlichting en instructies;
- Geeft aandacht aan de integratie van de baby in jouw gezin;
- Waarborgt de algehele hygiëne;
- Verricht dagelijks lichte huishoudelijke taken;
- Biedt ondersteuning aan overige gezinsleden;
- Doet een overdracht aan het consultatiebureau;
- Biedt een luisterend oor.
Hoe werkt Kraamzorg Elief?
Gefeliciteerd! Je bent zwanger!
Allereerst raad ik u aan om een verloskundige praktijk te bezoeken (in sommige gevallen een gynaecoloog). Iedereen die verzekerd is, heeft minimaal een basis Kraamzorgpakket. U kunt bij uw verzekeringsmaatschappij vragen welk pakket u heeft. Dit bepaalt of u een persoonlijke premie van € 5,10 per uur betaalt of dat dit door de zorgverzekering is gedekt. Het is ook belangrijk om te beslissen of u van plan bent om wel of geen borstvoeding te geven. Het hangt er ook van af hoeveel uur (45 of 49 uur) Kraamzorg u krijgt.
In de volgende stap raad ik u aan om te kiezen van wie u Kraamzorg wilt ontvangen en een afspraak te maken. Ik verdeel 45 of 49 uur over 8 dagen, deze uren zijn uiteraard exclusief de bevalling. Vaker wel dan niet heb je in de eerste dagen meer uren per dag nodig dan in de volgende dagen, je doet dan namelijk al veel dingen onder mijn begeleiding. In sommige gevallen is het nodig om de werkzaamheden van de Kraamzorg met 2 extra dagen te verlengen.
Inschrijven: wilt u een afspraak maken met Kraamzorg Elief, dan kunt u contact met mij opnemen. Dit kan door mij te bellen of een mail te sturen of via website contactformulier in te vullen.
Nadat u zich heeft aangemeld bij Kraamzorg Elief en het contract heeft getekend, kunt 24/7 contact met mij opnemen en help ik u graag verder.
Intake:
Intake gebeurt thuis of telefonisch. Dit word bepaald aan de hand van of het een eerste geboorte is en soort verzekeringspakket die je hebt. Indien intake thuis gaat plaatsvinden:
Na 30-34 weken zwangerschap kom ik bij jou thuis zodat wij elkaar kunnen leren kennen. We bespreken onze gezamenlijke taken in de post-partum (na de bevalling) periode en ik beantwoord al je vragen. Ik zal je ook advies geven over wat je nog meer kunt aanschaffen voor de bevalling en de baby.
De laatste weken voor de bevalling zullen we vaker contact met elkaar hebben, zodat ik weet hoe je zwangerschap verloopt en vervolgens naar je thuisbevalling of naar een gespecialiseerd bevallingscentrum kan komen. Als je in een ziekenhuis bevalt, zal de lokale verpleegkundige je meestal bijstaan tijdens de bevalling.
Ik werk samen met andere collega´s in de Kraamzorg. In geval van onverhoopte overmacht (bv. ziekte) komt een collega Kraamzorg naar u toe.
In de post-partum periode is het mijn belangrijkste taak om voor de moeder en de pasgeborene te zorgen. Elke dag doe ik de benodigde onderzoeken van de moeder en de baby (bv. pols, temperatuur, hechtingen, baarmoederconditie, gewicht, enz.), Verder verleen ik hulp met het geven van borstvoeding, ik geef advies en aanbevelingen voor de zorg van de baby, ik help, indien nodig, in huis met kleine huishoudelijke taken en ik speel met, en verzorg je andere kinderen. Mijn taak is om na de bevalling te zorgen voor rust en herstel!
U kunt er zeker van zijn dat Kraamzorg Elief tot in de details voor alles zorgt.
Kraamzorg Elief staat voor:
Meerdere talen
Partus assisteren
Contract met alle zorgverzekeraars